Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Υλικά

½  κιλό φύλλα κρούστας
2 στήθη κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
¼ κιλού μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια γάλα
κάρυ
πιπέρι
αλάτι
1 αυγό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το κάρυ αλάτι και πιπέρι κα αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ, στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας τα ένα-ένα, βάζουμε από πάνω όλη τη γέμιση με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε άλλα τα μισά φύλλα κρούστας από πάνω, βουτυρώνοντας και αυτά ένα-ένα. Γυρίζουμε τα φύλλα που περίσσεψαν και την κλείνουμε.
Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια του φύλλου και ψήνουμε την κοτόπιτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου