Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά

2 κουτιά μπισκότα Digestive
120 γραμμάρια Βιτάμ
100 γραμμάρια σοκολάτα Toblerone
1 ½  φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

για τη κρέμα
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
½ κιλό τυρί κρέμα
χυμό από 3-4 λεμόνια

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπισκότα λίγα-λίγα στο μπλέντερ η στο μούλτι και τα κτυπάμε να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή  κατσαρόλα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στα θρυμματισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια στρώνουμε τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28-30 εκατοστών) με έλασμα. Πιέζουμε και στρώνουμε καλά με τα χέρια τα μπισκότα στη βάση της φόρμας και τη ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.
Κτυπάμε στο μίξερ το γάλα με το τυρί μέχρι να αφρατέψουν μετά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη κρέμα στη βάση που έχουμε βγάλει από το φούρνο και την έχουμε αφήσει να κρυώσει.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη σοκολάτα θρυμματισμένη με τη κρέμα γάλακτος και τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε το γλυκό μας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες η για μια νύκτα προτού το σερβίρουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου