Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ


Υλικά

3 ½ φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαούρτι (250 γραμμάρια)
1 ½  φλιτζάνι ζάχαρη
½  φλιτζάνι μέλι
3 καρότα, τριμμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο   
4 αυγά
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. γλυκού κανέλα
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, τη κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα καλά για να μη μας σβολιάσει η ζύμη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρότα και τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ (22-24 διαμέτρου) η σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και με μια σπάτουλα απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου