Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ


Υλικά

1/4 του κιλού αμπελόφυλλα,
1 κούπα πλιγούρι,
2 μέτρια κρεμμύδια,
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
2 κουταλιές ντοματοπελτέ,
6 κουταλιές ελαιόλαδο,
1/2 κούπα νερό,
δυόσμο,
πάπρικα,
αλάτι,
πιπέρι

για την Γιαουρτλού
Γιαούρτι,
σκόρδο,
αλάτι.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό κι εκεί μέσα ζεματάμε τα αμπελόφυλλα λίγα-λίγα. Μόλις ζεματιστούν τα βγάζουμε αμέσως από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και εκεί τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το νερό και τα υπόλοιπα μυρωδικά-μπαχαρικά και ανακατεύουμε επίσης καλά. Αφήνουμε να δέσουν και να μαγειρευτούν ανακατεύοντας. Βάζουμε 2-3 αμπελόφυλλά στον πάτο της κατσαρόλας. Μοιράζουμε το μείγμα από το τηγάνι στα αμπελόφυλλά που είναι μέσα στην κατσαρόλα, τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα πιάτο και προσθέτουμε μια κούπα βραστό νερό και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτή.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε στραγγιστό γιαούρτι με κοπανισμένο-πολτοποιημένο σκόρδο και ελάχιστο αλάτι.
Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια περιχύνοντας με την σως γιαουρτλού από πάνω.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου