Υλικά
για
την κρέμα
1
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1
φλιτζάνι μέλι
1
βανίλια
2
φύλλα ζελατίνας
½
κιλό γιαούρτι στραγγιστό
για
τη σάλτσα φράουλας
½
κιλό φράουλες
½
φλιτζάνι ζάχαρη
χυμό
από 1 λεμόνι
1
κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Σε
κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και την βανίλια, ανακατεύουμε, τα
βράζουμε στη φωτιά και πριν πάρουν βράση, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μουσκεύουμε
τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο νερό και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
τα
οποία προηγουμένως έχουμε μουσκέψει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει, κι
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι και όταν το μείγμα γίνει μια λεία κρέμα
το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Πλένουμε
και καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση, τις βάζουμε σε μια
κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μόλις πάρουν βράση
χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά μερικές φορές και αφήνουμε να
βράσουν για 15 λεπτά. Αν η σάλτσα μας είναι αραιή, τότε διαλύουμε το κορν
φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στην σάλτσα ανακατεύοντας. Αφήνουμε να
πάρει μια βράση και την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε
τη κρέμα γιαουρτιού με τη σάλτσα φράουλας από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου