Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΜΑΡΙΔΑΚΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ


Υλικά

½  κιλό ψιλή μαρίδα
4 ζουμερές ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αφού μαζέψουμε όλα μας τα υλικά, θα τρίψουμε τις ντομάτες μας σ’ ένα βαθύ πιάτο.
Θα ροδίσουμε το σκόρδο, χωρίς να το κάψουμε, ψιλοκομμένο, για 1-2 λεπτά και θα προσθέσουμε την ντομάτα. Θα μαγειρέψουμε σε μέτρια φωτιά τη σάλτσα για 7 λεπτά περίπου.
Θα «βαφτίσουμε» το μαριδάκι ακαθάριστο (μόνο πλυμένο) στη σάλτσα ντομάτας, θα αλατοπιπερώσουμε και θα μαγειρέψουμε άλλα 5 λεπτά με ξεσκέπαστο τηγάνι. Θα γυρίσουμε τα μαριδάκια μία φορά -προς το τέλος- με μεγάλη προσοχή για να μη διαλυθούν. Συνοδεύουμε με ουζάκια και χωριάτικο ψωμί.

ΛΟΥΛΑ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΚΑΡΔΑΚΑΤΑ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου