Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ


Υλικά

½  φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
½  φλιτζάνι βούτυρο
1 ½  φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι η όσο πάρει
1 κρόκο αυγού, για επάλειψη
½  φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο για επάλειψη
παπαρουνόσπορο για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά το καλαμποκέλαιο, το βούτυρο, το γάλα, το κεφαλοτύρι, τη γραβιέρα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και τη ζάχαρη, εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τόσο αλεύρι όταν η ζύμη μας γίνει εύπλαστη και ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του μπολ και τα χέρια μας.
Απλώνουμε τη ζύμη στο πάγκο εργασίας μας, που τον έχουμε αλευρώσει από πριν και την ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο.
Την κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια η με ένα φλιτζανάκι σε στρογγυλά.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί του φούρνου που έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο αυγό που το έχουμε κτυπήσει από πριν με λίγο γάλα και τα πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα αποθηκεύουμε σε ντενεκεδένιο κουτί ή σε γυάλινο μπολ με καπάκι για να παραμείνουν τραγανά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου