Υλικά
3
φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
γιαούρτι, στραγγιστό
2
φλιτζάνια ζάχαρη
200
γραμμάρια βούτυρο
4
αυγά
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα
από 1 πορτοκάλι
1
βανίλια
½ φλιτζάνι γάλα
4
κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση
Κτυπάμε
στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο
προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι
σιγά-σιγά, τη βανίλια, και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το
ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε καλά.
Βουτυρώνουμε
μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μισό από το μείγμα. Σε ένα
φλιτζάνι με το γάλα διαλύουμε το κακάο, και το ρίχνουμε πάνω στο μείγμα της
φόρμας η το ρίχνουμε στο μείγμα που έχει μείνει στο μπολ του μίξερ και
ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα πάνω σε αυτό της φόρμας και τη
βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε με το
γνωστό τρόπο αν το κέικ μας έχει ψηθεί.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου