Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ


Υλικά

1 ½ λίτρο γάλα
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες σε σκόνη
4 αυγά
½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ κουτ. γλυκού μαστίχα
άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και τη μαστίχα.
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προθέτουμε σιγά σιγά –ελαφρώς κτυπημένα και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο στη κρέμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 – 45 λεπτά.
Τη σερβίρουμε ζεστή αλλά και κρύα πασπαλίζοντάς τη με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου