Υλικά
6-8
μεγάλα λεμόνια με χοντρή φλούδα
1
κιλό ζάχαρη
2
ξυλάκια κανέλα
5-6
καρφάκια γαρίφαλο
2
βανίλιες
Εκτέλεση
Πλένουμε
καλά τα λεμόνια και τα ξύνουμε ελαφρά στον τρίφτη για να φύγει το εξωτερικό
μέρος της φλούδας τους.
Σε
μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα λεμόνια ολόκληρα και τα βράζουμε τρείς φορές
από 5-6 λεπτά, αλλάζοντας κάθε φορά το νερό. Είναι ένας από τους τρόπους για να
ξεπικρίσουν. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα εάν έχουν μαλακώσει, τα βγάζουμε
από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση και μετά
σε 6 ή 8 κομμάτια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια που μπορεί αν έχουν.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε τα λεμόνια σε στρώσεις και πασπαλίζουμε κάθε στρώση με τη
ζάχαρη. Ρίχνουμε και τη υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 10-12 ώρες να
βγάλουν το χυμό τους.
Μετά
αφού έχει λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και τη κανέλα, τα γαρίφαλα
και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το
σιρόπι.
Όταν
έχει δέσει το γλυκό, όπως είναι ζεστό το μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα που τα
έχουμε πριν ζεστάνει στον φούρνο. Τα κλείνουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε και τα
αφήνουμε έτσι ώσπου να κρυώσουν.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου