Υλικά
8
κοπανάκια κοτόπουλου (το κάτω μέρος από τα μπούτια)
½
φλιτζάνι μέλι
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα
από 1 λεμόνι
3
σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2
κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
½ κουτ. γλυκού σάλτσα ταμπάσκο
αλάτι
πιπέρι
μαύρο
Εκτέλεση
Σε
ένα μέτριο μπολ βάζουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τη
μουστάρδα, το ταμπάσκο, αλάτι και πιπέρι Πλένουμε το κοτόπουλο και το
στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και το βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα. Περιχύνουμε
το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, σφραγίζουμε τη σακούλα, ανακινούμε καλά για να πάει ομοιόμορφα η μαρινάδα
παντού. Βάζουμε τη σακούλα με τα
μπουτάκια κοτόπουλου με τη μαρινάδα για 4 ώρες στο ψυγείο.
Τοποθετούμε
τα κοπανάκια σε ένα ταψάκι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 300 βαθμούς για 25 με 35 λεπτά ώσπου να ψηθούν και να
ροδοκοκκινίσουν.
Τα
πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες και πράσινη
σαλάτα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου