Υλικά
½
κιλό σπαγγέτι Νο 6
6
κουτ. σούπας ταχίνι
2
κουτ. γλυκού μέλι
½
κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1
κουτ. γλυκού κάρυ
1
κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι
2
φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σε και για όσο
χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε
ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι, το μοσχοκάρυδο, το κάρυ, το χυμό λεμονιού αλάτι και πιπέρι και τα
ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφού
ετοιμαστούν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε, χωρίς να πετάξουμε το ζουμί και τα
βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Παίρνουμε
περίπου 2 φλιτζάνια από το ζουμί από τα μακαρόνια και το προσθέτουμε σιγά-σιγά
στο μείγμα με το ταχίνι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί μια
παχύρευστη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε άλλο λίγο ζουμί.
Περιχύνουμε
με τη σάλτσα τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα κρεμμυδιού και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου