Υλικά
1
κιλό κολοκυθάκια
200
γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
2
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2
κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
2
κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
1
φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, η όσο πάρει
1
αυγό
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα κολοκυθάκια και τα περνάνε στη συνέχεια στο τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα
αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν για 30 περίπου λεπτά και μετά τα
πιέζουμε να φύγουν τα περιττά υγρά.
Σε
ένα μπολ, αναμειγνύουμε το τυρί, τα κρεμμυδάκια, το αυγό, τον δυόσμο, τον
άνηθο, τα τριμμένα κολοκυθάκια, λίγο-λίγο το αλεύρι, τόσο ώστε στο τέλος να
έχουμε ένα σφικτό μείγμα που θα μπορούμε να το πλάσουμε σε κροκέτες.
Σε
τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια σχετικά φωτιά, τηγανίζουμε τις κροκέτες και από τις
δύο πλευρές τους, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους. Όταν τις βγάλουμε από
το τηγάνι, τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Τις
σερβίρουμε ζεστές και τις συνοδεύουμε με τζατζίκι η σάλτσα γιαουρτιού.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου