Υλικά
2
στήθη κοτόπουλου, σε κύβους
4
μέτρια κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
2
μέτριες κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα τέσσερα
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
για
τη σάλτσα
350
γραμμάρια γιαούρτι, στραγγιστό
2
κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικου
4
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
2
κουτ. σούπας μουστάρδα
1
κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
1
κουτ. σούπας θυμάρι
Εκτέλεση
Βάζουμε
όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και τα κτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2
λεπτά, για να αναμειχθούν και να μας δώσουν ένα ομοιογενές λείο μείγμα.
Αδειάζουμε
τη μεγαλύτερη ποσότητα της σάλτσας σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια
του κοτόπουλου, ανακατεύουμε καλά για να μαριναριστούν,
σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Στραγγίζουμε
το κρέας από τη μαρινάδα και το περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια εναλλάξ με
τα κομμάτια κρεμμυδιού και πιπεριάς.
Λαδώνουμε
τα σουβλάκια με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου, με ένα
ταψάκι από κάτω και τα ψήνουμε στο γκριλ, για 15 λεπτά περίπου στους 180
βαθμούς, γυρίζοντάς τα 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σερβίρουμε
με τη σάλτσα που είχαμε κρατήσει από τη μαρινάδα και συνοδεύουμε με πατάτες
τηγανητές και πράσινη σαλάτα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου