Υλικά
8-10
αγκινάρες
2
λεμόνια
1
κρεμμύδι, τριμμένο
1
πράσο, σε ροδέλες
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
½
κιλό γιαούρτι, στραγγιστό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις αγκινάρες, από τα σκληρά φύλλα και το χνούδι, τις τρίβουμε με λεμόνι για να
μην μαυρίσουν και τις κόβουμε στα τέσσερα. Καθαρίζουμε και το τρυφερό μέρος από
τα κοτσάνια τους.
Σε
μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να
μαλακώσουν, προσθέτουμε τις αγκινάρες αλάτι και πιπέρι και νερό τόσο όσο να τις
σκεπάζει. Σκεπάζουμε τις αγκινάρες μέσα στη κατσαρόλα με μια λαδόκολλα για να
μην μαυρίσουν και τις αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά περίπου. Όταν οι αγκινάρες είναι έτοιμες τις περιχύνουμε
με το γιαούρτι, ανακινούμε τη κατσαρόλα για να πάει παντού, τις αποσύρουμε από
τη φωτιά και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου