Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΠΟΥΡΕΣ ΜΗΛΟY


Υλικά

1 ½ κιλό μήλα golden
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2-3 γαρύφαλλα
1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
γλυκάνισο
αλάτι
πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και τα σπόρια, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρασί, το γλυκάνισο και τα γαρίφαλα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά  περίπου,  προσθέτουμε το δυόσμο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά με σκεπασμένη τη κατσαρόλα.
Αφού απορροφηθεί το κρασί και τα μήλα μαλακώσουν, τα λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή τα περνάμε από το μύλο του πουρέ.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ζεσταίνουμε ελαφρά το πουρέ για να μη μας κολλήσει και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε ψητά κρέατα η ψητά κατσαρόλας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου