Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΒΑΝΙΛΙΑ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ


Υλικά

4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
2 κουτ. σούπας μέλι
2 βανίλιες
½ κουτ. γλυκού μαστίχα σε σκόνη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις λιώσει και πάρει βράση, αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά
Προσθέτουμε τη βανίλια τη μαστίχα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για άλλα 15 λεπτά. Το σιρόπι μας είναι έτοιμο όταν ρίξουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και κυλώντας δημιουργεί δεν τρέχει με ευκολία.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για λίγο, στη συνέχεια αρχίζουμε να το ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ασπρίσει το σιρόπι και να αποκτήσει μια παχιά, ρευστή και βελούδινη υφή.
Μεταφέρετε το γλυκό βανίλια σε αποστειρωμένα βάζα και το διατηρούμε εκτός ψυγείου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου