Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΑ


ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ, ΜΕΛΙ & ΛΕΜΟΝΙ

Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους. Η κανέλα βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Υλικά
1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη ή μισό ξύλο κανέλα
 χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι μέλι (προτιμήστε οργανικό μέλι)
1 κούπα βραστό νερό

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την κανέλα στο βραστό νερό και αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και ανακατέψτε. Δεν προσθέτουμε το μέλι σε ζεστό νερό γιατί θα σκοτώσει τα οφέλη του μελιού.
Παραλλαγές: Χρησιμοποιήστε lime αντί για λεμόνι και αντί για νερό πράσινο τσάι. Μπορείτε να προσθέσετε επίσης: 1/4 κουταλάκι τζίντζερ φύλλα μέντας ή φύλλα βασιλικού ή φύλλα λουίζας.

ΡΑΚΟΜΕΛΟ

Υλικά
5 μέρη - Τσίπουρο, Τσικουδιά και Ρακή
1 μέρος - Μέλι
Κανέλλα (λίγο)
γαρίφαλα (2-3 καρφάκια)

Εκτέλεση
Αν χρησιμοποιήσετε γαρίφαλο ή κανέλα σε ξύλο τα βάζετε από την αρχή στο μπρίκι.
Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το ρακί ή το τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)  με προσοχή να μην βράσει.
Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε ανακατεύοντας το μέλι και λίγη κανέλα.
Πίνεται ζεστό και θεωρείται ιδανικό για το κρυολόγημα.

ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ

Χαρουπόμελο - η τροφή της κατοχής! Και όμως τα χαρούπια πλέον θεωρούνται υπερτροφή και προϊόντα όπως το χαρουπόμελο πωλούνται σε gourmet καταστήματα με βιολογικά...

Υλικά
Χαρούπια
νερό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα χαρούπια και τα κόβουμε σε κομματάκια 1-2 εκατοστών. Τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ώστε να τα σκεπάζει κατά δύο δάκτυλα περίπου. Βάζουμε την κατσαρόλα να βράσει και αφαιρούμε όσο μπορούμε από τον αφρό που δημιουργείται. Αφού βράσουν 5 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να μείνουν 24-48 ώρες ώστε τα χαρούπια  να αφήσουν όλο το μέλι τους στο νερό μας. Τελικά σουρώνουμε το υγρό και το βάζουμε να βράζει σε μέτρια θερμοκρασία ως ότου δέσει και αποκτήσει την υφή και την πυκνότητα του πετιμεζιού, λίγο δηλαδή πιο ρευστό από το μέλι.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΓΑΛΑ

Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα θρεπτικό φυτικό γάλα με πολλά οφέλη για την υγεία. Εδώ και αιώνες χρησιμοποιείται ως μια εναλλακτική επιλογή του ζωικού γάλακτος. Έχει απαλή κρεμώδες γεύση, χαμηλό σε θερμίδες και λίπαρα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ασβέστιο.

Υλικά
1 μέρος αμύγδαλα ωμά
3 μέρη νερό

Εκτέλεση
Βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και τα καλύπτετε με νερό. Τα αφήνετε να μουλιάσουν 12 - 24 ώρες. Αποφλοιώστε τα αμύγδαλα (αυτό γίνεται πολύ εύκολα μετά το μούλιασμα)  Τα ξεπλένετε καλά. Κατόπιν τα βάζετε στο μπλέντερ  νερό σε αναλογία 1:3 ή και λιγότερο και χτυπάτε καλά για 2 περίπου λεπτά. Τέλος, περνάτε τον πολτό από πολύ λεπτό σουρωτήρι, μουσελίνα ή τουλουπάνι για να απομακρύνετε το ίζημα.
Μπορείτε να διατηρήσετε το γάλα στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Το γάλα αυτό  μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε γλυκά, παγωτά, smoothie, ενώ ότι μένει στο τουλουπάνι μπορεί να μπει σε σοκολατάκια, κέικ  κτλ.
Μπορείτε να προσθέσετε μέλι, βανίλια, κακάο, κανέλλα ή ότι άλλο σας αρέσει!

ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ

Η ρίζα της βαλεριάνας φρέσκια, έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσουμε Η ρίζα της βαλεριάνας φρέσκια, έτοιμη για να τη χρησιμοποιήσουμε

Τσάι Βαλεριάνας
Ρίξτε 1 Φλιτζάνι βραστό νερό σε 2κ.γλ. αποξηραμένη και τεμαχισμένη ρίζα. Αφήστε το  για περίπου 10 λεπτά και έπειτα σουρώστε. Πίνετε 2-3 Φλιτζάνια κατά τη διάρκεια της μέρας. Η βαλεριάνα συχνά συνδυάζεται με το βάλσαμο. Αυτός ο συνδυασμός έχει μια επιπρόσθετη ιδιότητα να βελτιώνει τη διάθεση.

Κρασί Βαλεριάνας
Ρίξτε 1 λίτρο περίπου άσπρο κρασί σε 2 κ.σ. τεμαχισμένη ρίζα, τη φλούδα ενός πορτοκαλιού από βιολογική καλλιέργεια, 1 κλαδάκι δεντρολίβανο και 1 γαρίφαλο. Αφήστε τα σε καλά κλεισμένο μπουκάλι, σε σκοτεινό μέρος, για περίπου 14 μέρες και στραγγίστε.  Πἰνετε 1 ποτήρι από αυτό το ιδιόμορφο λικέρ 2-3 φορές τη μέρα ή το βράδυ πριν από τον ύπνο.

ΧΥΜΟΣ ΣΕΛΙΝΟΥ

Το Σέλινο παρέχει το σώμα σας με τις απαραίτητες βιταμίνες που συμβάλλουν στην αποτελεσματική απώλεια βάρους χωρίς κίνδυνο για την υγεία,  παρέχει επίσης μόνο μια θετική επίδραση στο σώμα.

Υλικά
2 ματσάκια σέλινο (φύλλα και στελέχη)

Εκτέλεση
Χρησιμοποιήστε αποχυμωτή.
Χρήση του χυμού: πρέπει να γνωρίζετε ότι πρέπει τον φρέσκο χυμό να τον πιείτε αμέσως μετά την παρασκευή του. Για να χάσετε άμεσα μερικά κιλά, αρκεί τίποτα περισσότερο από το να καταναλώνετε ένα ποτήρι, περίπου 30 λεπτά πριν από τη λήψη τροφής. Διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης του στομάχου, που τελικά θα έχει γενικότερη θετική επίδραση στο σώμα σας.
Παραλλαγές: Εάν θέλετε να συνδυάστε τον χυμό σέλινο με άλλους χυμούς.
Παντζάρια, σέλινο και καρότο. Αναλογίες: 3:05:08
Λάχανο, σέλινο, καρότο. Αναλογίες: 4:05:01
Ραπανάκι, σέλινο, καρότα. αναλογίες: 3:05:08


Αντενδείξεις για τον χυμό σέλινου: Οι άνθρωποι που έχουν ασθενή γαστρεντερικό σωλήνα ή ουρογεννητικό σύστημα, καθώς και πολύ αδύναμοι.

ΚΡΥΟ ΤΣΑΙ ΛΟΥΙΖΑΣ
Συνίσταται: Αδυνάτισμα, αντιπυρετικό, κακοσμία του στόματος, κυτταρίτιδα, τόνωση

Υλικά
20 μεγάλα αποξηραμένα φύλλα λουΐζας
μισό λεμόνι ή lime
ζάχαρη, μέλι ή στέβια

Εκτέλεση
Ρίχνουμε στην τσαγιέρα 20 μεγάλα αποξηραμένα φύλλα λουΐζας και μια κούπα βραστό νερό. Το αφήνουμε 10 λεπτά, μετά σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι του ενός λίτρου. Προηγουμένως έχουμε γεμίσει τα ¾ του μπουκαλιού με κρύο νερό (μην σπάσει το μπουκάλι) και έχουμε στύψει μισό λεμόνι (ή και lime). Το βάζουμε στο ψυγείο και μόλις κρυώσει έχουμε ένα super δροσιστικό τσάι λουΐζας.
Ξεδιψάει, είναι χωνευτικό, γεμάτο θρεπτικά στοιχεία και αδυνατίζει! Σκέτη απόλαυση και μοσχοβολάει. Αν είστε του γλυκού καφέ, τότε βάλτε και 2-3 κουταλιές μαύρης ζάχαρης ή μέλι (πριν, όταν είναι ζεστό, για να διαλυθεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου