Υλικά
1
½ φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
1
κρεμμύδι, τριμμένο
2
σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
2
πατάτες, στο τρίφτη
2
κουταλιές γάλα
2-3
φέτες ψωμί
2
κουτ. σούπας φρυγανιά
1
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1
αυγό
μοσχοκάρυδο
κανέλα
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί σε γάλα η σε κρασί, το στραγγίζουμε και το
στύβουμε με τα χέρια μας. Με το γάλα θα γίνουν πιο αφράτοι οι κεφτέδες με το
κρασί πιο νόστιμοι.
Βάζουμε
σε μια λεκάνη όλα τα υλικά, ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Τους
αλευρώνουμε, τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τους τοποθετούμε σε
απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου