Υλικά
½
κιλό πέννες
½
φλιτζάνι βούτυρο
200
γραμμάρια τυρί κρέμα
100
γραμμάρια ροκφόρ σε κύβους
100
γραμμάρια γκούντα, τριμμένο
100
γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
1
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3
κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
100
γραμμάρια γραβιέρα
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε
τις πένες, al dente και σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και στη συνέχεια τις
στραγγίζουμε.
Σε
ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να λιώνει
ρίχνουμε τις πέννες προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το ροκφόρ,
τη γραβιέρα και το γκούντα. ανακατεύουμε συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να
λιώσουν τα τυριά.
Βάζουμε
τις πένες με τα λιωμένα τυριά σε ένα πυρέξ προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι και
πιπέρι, ανακατεύουμε καλά πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου.
Μπορούμε
να αντικαταστούμε τη κρέμα γάλακτος με γάλα εβαπορέ και τα τυριά με άλλα που
λιώνουν, της αρεσκείας μας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου