Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΑΡΑΜΑ


Υλικά

120 γραμμάρια ταραμά
½ κιλό ψωμί (μόνο τη ψίχα)
1 κρεμμύδι, στο τρίφτη
½  ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 χυμό από 1 ½ λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τη φλούδα από το ψωμί, κρατάμε την ψίχα τη βάζουμε σε ένα μπολ με νερό, τη μουσκεύουμε και τη στύβουμε καλά με τα χέρια.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον ταραμά, τη ψίχα από το ψωμί, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και τη φρυγανιά. Πλάθουμε το μείγμα σαν μικρά μπιφτέκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες ταραμά. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι..

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου