Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ


Υλικά

1 ½  φλιτζάνι γάλα
1 ½  φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες η 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος
6 κρόκοι αυγών
2 κουτ. γλυκού κονιάκ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια αφράτη σαντιγί.
Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και βάζουμε το μπολ στη κατάψυξη για 45-50 λεπτά.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη κατάψυξη και το ξανακτυπάμε με το μίξερ για να σπάσουν όλα τα παγάκια που έχουν σχηματιστεί.
Επαναλαμβάνουμε η ίδια διαδικασία κάθε 30-35 λεπτά, άλλες 3-4 φορές για να δώσουμε μια κρεμώδη υφή στο παγωτό μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου