Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΡΟΛΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΤΥΛΙΚΤΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ


Υλικά

1 στήθος γαλοπούλας ανοιγμένο
10-12 φέτες μπέικον
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα, σε μπαστουνάκια
3-4 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
φασκόμηλο, τριμμένο
θυμάρι  
αλάτι
πιπέρι

για τη σάλτσα
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας μέλι
½ φλιτζάνι κονιάκ
½ κουτ. μουστάρδα σκόνη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις φέτες μπέικον πάνω στο πάγκο εργασίας μας δίπλα-δίπλα η μια με την άλλη και πάνω βάζουμε το στήθος γαλοπούλας. Απλώνουμε στη μέση του στήθους τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη κεφαλογραβιέρα και πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο, το θυμάρι αλάτι και πιπέρι.
Με προσοχή τυλίγουμε τις φέτες μπέικον με το στήθος γαλοπούλας σε ρολό, καρφώνουμε προσωρινά τις φέτες μπέικον με οδοντογλυφίδες για να μην μας ανοίξουν, δένουμε σφικτά το ρολό με σπάγκο, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Σε ένα σέηκερ κτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε το ρολό γαλοπούλας και από πάνω βάζουμε κλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, το τρυπάμε με ένα πιρούνι να βγάλει τα υγρά του και το ψήνουμε για αλλά 30-35 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, βγάζουμε το σπάγκο και το κόβουμε σε ροδέλες.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου