Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ


Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
200 γραμμάρια γιαούρτι
½ κιλό φέτα, θρυμματισμένη
400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
3 αυγά
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
αυγό για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πάρουμε μια απαλή κρέμα. Την αποσύρουμε από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε μέσα τα τυριά και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Μετά ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το ανακατεύουμε γρήγορα για να μην μας πήξουν. Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Το λαδώνουμε και αυτό πάρα πολύ καλά και στη συνέχεια απλώνουμε άλλα 6 φύλλα λαδώνοντας και αυτά ένα-ένα. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και την σκεπάζουμε με άλλα πέντε φύλλα λαδώνοντας και αυτά.
Κόβουμε με ψαλίδι ότι φύλλα περισσεύουν και κλείνουμε την πίτα διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε ως κάτω την πίτα με ένα μυτερό μαχαίρι και αλείφουμε με ένα αυγό κτυπημένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 50-55 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου