Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


 Υλικά 

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
½ φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ντομάτα, στο τρίφτη
3 κουτ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
ρίγανη
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι

για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες 
1 φλιτζάνι κρασί
2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
χυμός από 1 λεμόνι
μουστάρδα
ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε καλά το ψωμί στο γάλα -έτσι γίνονται πιο αφράτα τα μπιφτέκια- και το στύβουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, το αυγό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το δυόσμο, ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια βάζουμε το μπολ με το κιμά σκεπασμένο με μια μεμβράνη για μισή ώρα στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες τις ρίχνουμε στο ταψί, τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τις ντουμάτες, το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού και το κρασί που μέσα έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα και τις ανακατεύουμε καλά.
Τις σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
Πλάθουμε τον κιμά σε μέτρια μπιφτέκια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, απλώνουμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα, γυρίζοντας τα μπιφτέκια στη μέση του ψησίματος, για να ψηθούν και από την άλλη μεριά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου