Υλικά
2 ½ φλιτζάνια ρύζι
5 φλιτζάνια νερό ή ζωμό
λαχανικών
4 κουτ. σούπας βούτυρο
5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
¼ κιλού μανιτάρια, σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
5 κουτ. σούπας παρμεζάνα,
τριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το
γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με το
βούτυρο σοτάρουμε το μπέικον να ροδίσει ελαφρά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα
αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και αφού
εξατμιστεί τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα.
Ρίχνουμε το ρύζι στην
κατσαρόλα και αφού το ανακατέψουμε και απορροφήσει το βούτυρο προσθέτουμε το
νερό ή το ζωμό –που έχουμε ζεστάνει- πιπέρι και λίγο αλάτι.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και
το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά περίπου το αποσύρουμε από
τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και τα μανιτάρια με το μπέικον, ανακατεύουμε
και αφήνουμε να σταθεί το ρύζι για 10 λεπτά σκεπασμένο με μια πετσέτα
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο
μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου