Υλικά
250
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250
γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
¾
φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
2
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1
φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1
φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1
φλιτζάνι γκούντα, τριμμένο
6
αυγά
2
φλιτζάνια φρέσκο γάλα
ρίγανη
ελάχιστο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε
σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τα τυριά, το λιωμένο
βούτυρο και τους κρόκους από τα αυγά, αφού τους έχουμε ξεχωρίσει πρώτα από τα
ασπράδια. Προσθέτουμε ρίγανη, πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε ρίχνοντας
σιγά-σιγά το γάλα.
Σε
ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, τα ρίχνουμε στο
μείγμα, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και αδειάζουμε σε μια
βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-55 λεπτά, ελέγχουμε με το
γνωστό τρόπο αν το κέικ μας έχει ψηθεί μέσα πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε
να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου