Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


Υλικά

½ κιλό σπανάκι
1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας γάλα
2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μπείκιν πάουντερ
3 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό ζεματίζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το στύβουμε ελαφρά για να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύαμε καλά με ένα κουτάλι. Πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια.
Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τους κεφτέδες σπανάκι και τους τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τους βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου