Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΡΟΦΟΣ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ


Υλικά

1 μεγάλο ροφό (1 ½ -2 κιλά)
1 κιλό μπάμιες
4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
4 κρεμμύδια, σε φέτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
ξύδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μπάμιες, τις ραντίζουμε με ξύδι και αλάτι και τις αφήνουμε να σταθούν μισή ώρα.
Καθαρίζουμε το ροφό από σπάραχνα, εντόσθια και λέπια, τον πλένουμε καλά, τον αλατοπιπερώνουμε, τον κόβουμε σε μερίδες και τον βάζουμε σε ένα ταψί.
Τον περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και λίγο νερό προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το πελτέ και το μπαχάρι και τον ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 35-40 λεπτά, φροντίζοντας να μην μας αρπάξει – αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Τον βγάζουμε και τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι σοτάρουμε τις μπάμιες μέχρι να μαραθούν και μετά τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα του ψαριού να βράσουν σε πολύ σιγανή φωτιά για να μη λιώσουν.
Λίγο πριν  γίνουν οι μπάμιες, βάζουμε το ροφό στη κατσαρόλα για να ζεσταθεί ελαφρά.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ψάρι, γύρω-γύρω τις μπάμιες και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου