ΥΛΙΚΑ
1
κιλό γάλα φρέσκο
1
φλιτζάνι ρύζι γλασέ
2
φλιτζάνια νερό
4
κρόκοι αυγών
1
φλιτζάνι ζάχαρη
1
βανίλια
2
κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
φλούδα
ενός λεμονιού
λίγο
αλάτι
κανέλλα
για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε
σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει, ρίχνουμε το αλάτι, τη φλούδα λεμονιού και
το ρύζι και ανακατεύουμε.
Σε
ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών κτυπάμε με ένα λεπτό σύρμα, προσθέτουμε
λίγο γάλα, το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε για να μην μας σβολιάσει στη
συνέχεια την ζάχαρη και την βανίλια.
Όταν
βράσει το ρύζι - πρέπει στην κατσαρόλα μας να έχει μείνει λίγο νερό - ρίχνουμε το
μείγμα της κρέμας, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να
πάρει μια βράση,
Αν
μας γίνει σφικτό το μείγμα και το θέλουμε πιο ρευστό προσθέτουμε λίγο γάλα.
Σερβίρουμε
σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Το
έφτιαχνε συχνά η μητέρα μου η Ρήνα, πάντα έβαζε αυγά και ελπίζω να θυμάμαι τη
συνταγή καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου