Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ





Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας   
10 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι, τριμμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 ½  φλιτζάνια γάλα
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο
πιπέρι άσπρο
1 κρόκο αυγού, για το φύλλο
½ φλιτζάνι βούτυρο, για το φύλλο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Μόλις η κρέμα δέσει, ρίχνουμε τη κεφαλογραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το ζαμπόν και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να λιώσει και το βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε πάγκο εργασίας τα κόβουμε σταυρωτά σε 4 κομμάτια το καθένα. Βουτυρώνουμε κάθε κομμάτι φύλλο με ένα πινέλο και βάζουμε στην άκρη του μια κουταλιά κρέμας, γυρίζουμε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τα αλείφουμε με το αυγό και τα βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί του φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου