Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ




Υλικά

800 γραμ. καλαμαράκια σε ροδέλες
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½  φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 ½  φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα καλαμαράκια να  ροδίσουνε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ντομάτα και ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό και το πελτέ της ντομάτας, προσθέτουμε το κρασί και 3 με 4 φλιτζάνια νερό περίπου.
Ρίχνουμε το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά, ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν κοντεύουν να σωθούν τα υγρά, δοκιμάζουμε το ρύζι για να δούμε αν έχει ψηθεί κι αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Όταν έχουν ψηθεί όλα τα υλικά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου