Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΚΦΟΡ



Υλικά

4 χοιρινά σνίτσελ (λεπτά)
5 αυγά
3-4 φλιτζάνια φρυγανιά, τριμμένη
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα
2 φλιτζάνια ροκφόρ, τριμμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και τα κτυπάμε.
Βουτάμε τα φιλέτα μας ένα-ένα στο μπολ με τα αυγά και μετά το τοποθετούμε σε μια πιατέλα στην οποία έχουμε απλώσει τη μισή ποσότητα της φρυγανιάς. Από πάνω ρίχνουμε τη υπόλοιπη φρυγανιά να τα καλύψει και τα πατάμε με το χέρι μας. Βάζουμε τα παναρισμένα σνίτσελ μας για μερικές ώρες στο ψυγείο.
Όταν είναι να τα τηγανίσουμε, βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεστάνει αρκετά βάζουμε όσα σνίτσελ χωράνε στο τηγάνι. Μετά απο 2-3 λεπτά τα γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Αυτό επαναλαμβάνουμε, μέχρι να τηγανιστούν όλα τα σνίτσελ.  Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ροκφόρ και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσέχοντας μην μας κολλήσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας
Σερβίρουμε τα σνίτσελ στα πιάτα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ροκφόρ και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου