Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΓΛΥΚΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ




Υλικά

750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. εξαιρ. παρθένο ελαιόλαδο
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κοφτή σκόνη κανέλλα
1 κ.σ. κοφτή σκόνη γαρύφαλλο
2 κ.σ. κοφτές γλυκάνισο
2 κ.γλ. baking powder
¾ φλ.  αμύγδαλα με τη φλούδα καβουρντισμένα,
       χοντροκομμένα στο μούλτι
½ φλ. μαύρη σταφίδα
1 πορτοκάλι, το ξύσμα της φλούδας
1 φλ. κόκκινο κρασί
1 πρέζα αλάτι
σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεστάνετε λίγο το ελαιόλαδο μέχρι τους 40 βαθμούς και προσθέστε το στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατέψτε και μετά αρχίστε να προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι. Ζυμώστε καλά τα υλικά και προσθέστε αν χρειαστεί αλεύρι  η κρασί μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής και σχηματίστε 3 η 4 κυλίνδρους διαμέτρου 4 εκ περίπου.
Πασπαλίστε τους κυλίνδρους με σουσάμι γύρω-γύρω και στη συνέχεια με ένα κοφτερό μεγάλο μαχαίρι κόψτε φέτες πλάτους 1,5 εκ περίπου. Απλώστε τις “φέτες” σε αντικολλητικό χαρτί και μετά πασπαλίστε ις με σουσάμι από πάνω η και από κάτω αν θέλετε.
Ψήστε για 60 - 70 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου