Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΝΤΙΚΑ


Υλικά

1 ½ φλιτζάνι γκούντα, τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι ένταμ, τριμμένο
1 φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
5 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένες
5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
½ κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
ρίγανη
πιπέρι
αλάτι

Για τη ζύμη
350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμ. νωπή μαγιά
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½  κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το μπέικιν, τη μαγιά και τη ζάχαρη - αφού τα έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η ζύμη και δεν θα κολλάει σα τοιχώματα του μπολ. Αν θέλουμε μπορούμε να ζυμώσουμε στο μίξερ χρησιμοποιώντας το κατάλληλο γάντζο. Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη για λίγο, αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας και με ένα πλάστη την ανοίγουμε σε στρογγυλό η σε τετράγωνο σχήμα πάχους ½ -1εκ. περίπου. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα. Μετά απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί αφού το έχουμε λαδώσει. Σηκώνουμε ελάχιστα τη ζύμη γύρω-γύρω για να μην μας φύγουν τα τυριά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Σε ένα μικρή κατσαρόλα με ελάχιστο νερό βράζουμε το χυμό ντομάτας μέχρι να σωθούν τα υγρά του και να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την απλώνουμε στη ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά και απλώνουμε τη μισή ποσότητα να καλύψει τη ζύμη μας. Απλώνουμε και το ψιλοκομμένο ζαμπόν με το μπέικον και από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών. Ρίχνουμε ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γαρνίρουμε αν θέλουμε με τις ροδέλες πιπεριάς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά (λαστιχωτά) και αλλαντικά της αρεσκείας μας. Η ποσότητα των υλικών είναι για μια πίτσα με 8-10 κομμάτια, αν θέλουμε να φτιάξουμε και μια δεύτερη διπλασιάζουμε τα υλικά της ζύμης και της γέμισης. Σε αυτή τη περίπτωση ψήνουμε και τις δύο πίτσες μαζί η τη δεύτερη τη βάζουμε λίγο αργότερα, με μια απόσταση μεταξύ τους.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου