Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ





Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο των δράσεών του με σκοπό τη διεύρυνση της γνωσιακής βάσης για τα Επτάνησα και τα προϊόντα τους, διοργανώνει Ημερίδα στη Λευκάδα με θέμα τους Επτανησιακούς Οίνους, που παράγονται από τις τρεις ιδιαίτερες ποικιλίες Ρομπόλα (Κεφαλονιά), Βερντέα (Ζάκυνθος) και Βερτζαμί (Λευκάδα).
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και ώρα 15:00-17:00, στις αίθουσες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων της Λευκάδας (Φιλοσόφων & Τζεβελέκη).
Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σχετικά με τις δυνατότητες αποτελεσματικότερης προώθησης στην εγχώρια και διεθνή αγορά τριών χαρακτηριστικών οίνων των Ιονίων Νήσων, που η αναγνωρισιμότητά τους για δεκαετίες υπερβαίνει τα συγκεκριμένα τοπικά νησιωτικά όρια. Σημειώνεται ότι και τα τρία προϊόντα έχουν αντίστοιχα κατοχυρωθεί στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη σχετική προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης χαρακτηριστικών οίνων του αμπελοοινικού τομέα των Ιονίων Νήσων.
Η Ημερίδα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ αφορά ιδιαίτερα όσους δραστηριοποιούνται στην οινοπαραγωγή, την παροχή υπηρεσιών, το εμπόριο και την εκπαίδευση.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου