Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ




Υλικά

1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
¾ φλιτζανιού ζάχαρη  
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι γάλα  
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 αυγά
2 βανίλιες
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών έως ότου αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ  βάζουμε το αλεύρι, το γάλα τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και τα τριμμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε.
Κτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια μέχρι να μας δώσουν μια σφικτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι με τα αμύγδαλα σιγά-σιγά στο μείγμα με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με το γνωστό τρόπο αν το κέικ μας έχει ψηθεί και το βγάζουμε από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη η τριμμένα αμύγδαλα.
   
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου