Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ




Υλικά

½ κιλό μακαρόνια Νο 6
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κολοκυθάκι, στο τρίφτη
1 πράσο (μόνο το άσπρο), ψιλοκομμένο
1 καρότο, στο τρίφτη
1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 μικρή μελιτζάνα ξεφλουδισμένη (μόνο το άσπρο), ψιλοκομμένη
3-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, στο τρίφτη
½  φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
κεφαλογραβιέρα η παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα
κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη πιπεριά, το καρότο, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα, το σέλινο και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να πιούν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και το ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και δέσει η σάλτσα τους.
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, ρίχνοντας στο νερό λίγο αλάτι και μια σταγόνα ελαιόλαδο. Τα στραγγίζουμε καλά και τα σερβίρουμε βάζοντας από πάνω τη σάλτσα λαχανικών και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Μπορούμε αν θέλουμε τα λαχανικά όταν μαλακώσουν αρκετά να τα πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ για να έχουμε μια σάλτσα με βελούδινη υφή.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου