Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ


Υλικά

2 κιλά γαύρο
1 κιλό αλάτι χονδρό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το γαύρο πολύ καλά, αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια, τον ανοίγουμε, τον πλένουμε τον στραγγίζουμε και τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα τάπερ βάζουμε μια στρώση αλάτι και πάνω μια στρώση γαύρο τον ένα δίπλα στον άλλον. Μετά πάλι αλάτι και μια στρώση γαύρο, και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια.
Κλείνουμε το τάπερ και το αφήνουμε για ένα μήνα, για να ψηθεί το ψάρι, καλύτερα στο ψυγείο.
Όταν θέλουμε να φάμε βγάζουμε όση ποσότητα χρειαζόμαστε, τα πλένουμε και τα σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι η ξύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό από πάνω.
Μπορούμε να τα ξεπλύνουμε όλα ναι τα χωρίσουμε σε μικρές ποσότητες και να τα διατηρήσουμε στη κατάψυξη μεσα σε σακουλάκια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου