Υλικά
(25-30 ταρτάκια)
600
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300
γραμμάρια βιτάμ
2
αυγά
1
φλιτζάνι ζάχαρη
1
κουτ. γλυκού σόδα
2
κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
2
βανίλιες
1
φακελάκι κρέμα στιγμής βανίλια
350
γραμμάρια φρέσκο γάλα
φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τις βανίλιες και τα τρίβουμε με
το χέρι μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Στο
μίξερ κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το λεμόνικαι τα ρίχνουμε στο μείγμα με
το αλεύρι. Προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να
πάρουμε μια ζύμη σφικτή και εύπλαστη.
Σκεπάζουμε
το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βουτυρώνουμε τα
φορμάκια για τα ταρτάκια.
Πλάθουμε
τη ζύμη σε μικρές μπάλες τις πιέζουμε με τις παλάμες μας, τις βάζουμε στα
φορμάκια και πιέζουμε για να απλωθεί στο πάτο και στα τοιχώματα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να
ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να
κρυώσουν.
Κτυπάμε
στο μίξερ τη κρέμα με το γάλα και με ένα κουτάλι ή με το κορνέ, γεμίζουμε τα
ταρτάκια.
Από
πάνω στολίζουμε με κομματάκια από φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας πιέζοντας τα
ελαφρά να καρφώνονται μέσα στην κρέμα. Βάζουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο για μια ώρα
να παγώσουν, πριν τα σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου