Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΑΣΤΑΚΟΣ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ


Υλικά

1 αστακό (1- ½ κιλό)
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά)
πιπέρι
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε τον αστακό σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (να φτάνει περίπου στη μέση του αστακού) με την κοιλιά προς τα κάτω και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και τον βράζουμε για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα το μέγεθος).
Αφήνουμε τον αστακό για λίγο στο νερό, τον βγάζουμε σε πιατέλα, τον κόβουμε-ανοίγουμε στη μέση η καθαρίζουμε το κέλυφος αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.
Κτυπάμε στο σέικερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τον αστακό και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου