ΥΛΙΚΑ
1
κιλό γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
¼
κιλού κριθαράκι χοντρό
2
κρεμμύδια
2
ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2
σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2
κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1
φύλλο δάφνης
½
φλιτζάνι κρασί λευκό
3
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τις γαρίδες, κρατάμε τα κεφάλια τους και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα
σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και τα δαφνόφυλλα τα αφήνουμε να
βράσουν για 15 λεπτά και μετά σουρώνουμε το ζωμό.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό από τα
κεφάλια και βράζουμε το κριθαράκι για 5-6 λεπτά.
Σε
μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο προσθέτουμε το
κριθαράκι, αλάτι πιπέρι το μπαχάρι τη ντομάτα, το πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε
λίγο ζωμό, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και ρίχνουμε και τις
γαρίδες.
Μόλις
το κριθαράκι μαλακώσει σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να ρουφήξει
τα υγρά χωρίς όμως να στεγνώσει.
Αφήνουμε
για 2-3 λεπτά, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου