Υλικά
1
πακέτο πέννες
2
στήθη κοτόπουλου βρασμένα
2
κρεμμύδια, στο τρίφτη
1
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½
φλιτζάνι λευκό κρασί
2
κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1κουτ.
σούπας σελινόριζα, στο τρίφτη
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
μαϊντανό
ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του
πακέτου και τις λαδώνουμε ελαφρά για να μη κολλήσουν.
Σε
ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια στη συνέχεια
ρίχνουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε βράσει και το έχουμε διαλύσει σε ίνες,
τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε
με το λευκό κρασί, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και το αφήνουμε να βράσει και να
μείνει με τη σάλτσα του.
Αποσύρουμε
από τη φωτιά, τη κρέμα γάλακτος και τις πένες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γαρνίρουμε
με φρέσκο μαϊντανό, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου