Υλικά
για
την βάση
250
γραμμάρια μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι
70
γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1
αυγό μόνο το ασπράδι
για
την κρέμα λεμονιού
150
γραμμάρια ζάχαρη
150
γραμμάρια βούτυρο
200
γραμμάρια χυμό λεμονιού
5
αυγά μόνο τους κρόκους
το
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/4
κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Τρίβουμε
τα μπισκότα και προσθέτουμε το ασπράδι κτυπημένο. Ρίχνουμε
και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ελαφρώς υγρό
μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα στο πάτο μιας φόρμας και το πατάμε καλά με ένα
κουτάλι να απλωθεί και στα τοιχώματα.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, ενώ σε ένα μπολ κτυπάμε τους κρόκους,
προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε, και στη
συνέχεια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε
συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αποσύρουμε από την
φωτιά την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα πάνω από
τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Αφήνουμε
να κρυώσει, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και καραμελώνουμε με ένα φλόγιστρο
την επιφάνεια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου