Υλικά
1
πακέτο ταλιατέλες (σε φωλιές)
1
½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
1
½ φλιτζάνι έμενταλ, τριμμένο
1
φλιτζάνι ρεγκάτο, τριμμένο
3
κουτ. σούπας βούτυρο
250
γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1
φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
10
φέτες ζαμπόν, σε λωρίδες
½
κιλό σπανάκι, καθαρισμένο (μόνο τα φύλλα)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε
τις ταλιατέλες al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις
σουρώνουμε
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε
μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το σπανάκι για 1-2 λεπτά και στη
συνέχεια το στραγγίζουμε καλά.
Βουτυρώνουμε
ένα πυρέξ και απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τις ταλιατέλες και από πάνω το
σπανάκι. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα των τυριών και τη μισή ποσότητα
από τις λωρίδες του ζαμπόν. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες ταλιατέλες, τα τυριά
και το ζαμπόν και από πάνω περιχύνουμε με το γάλα και τη κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά η μέχρι να λιώσουν τα
τυριά, σκεπασμένο το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και άλλα 15 λεπτά χωρίς η μέχρι να
πάρει χρώμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου