Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
½
κιλό φέτα, θρυμματισμένη
¼
κιλού κασέρι, τριμμένο
¼
ρεγκάτο, τριμμένο
1
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
100
γραμμάρια μαργαρίνη
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
6
αυγά
Εκτέλεση
Ανοίγουμε
τα φύλλα από τη συσκευασία τους 2-3 ώρες πριν φτιάξουμε τη πίτα και τα
απλώνουμε ένα – ένα στον πάγκο εργασίας για να στεγνώσουν και να σπάνε. Μπορούμε
να τα κόψουμε και με ένα ψαλίδι σε μικρά κομματάκια και να τα βάλουμε για λίγα
λεπτά απλωμένα σε ά ταψί στου φούρνο.
Σε
ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα
ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ κτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και μετά προσθέτουμε
το γάλα.
Βουτυρώνουμε
ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε τα μισά σπασμένα-τριμμένα φύλλα και από πάνω
ρίχνουμε το μείγμα των τυριών. Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και από
πάνω ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και τα αυγά, προσέχοντας να καλύψουμε όλα τα
σημεία.
Στη
συνέχεια σκορπάμε από πάνω τη μαργαρίνη σε κομματάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου και μέχρι να πάρει χρώμα από
πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου