Υλικά
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει
350
γραμμάρια χαλβά βανίλια-κακάο, θρυμματισμένο
1
φλιτζάνι ζάχαρη
1
φλιτζάνι βούτυρο
1
φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
½
φλιτζάνι γάλα
4
αυγά
1
βανίλια
2
κουτ. γλυκού σόδα
200
γραμμάρια κουβερτούρα
100
γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Κτυπάμε
στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το θρυμματισμένο
χαλβά, τα αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και τα κτυπάμε να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ, τη σόδα και τα καρύδια.
Συνεχίζουμε
το κτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μείγμα. Βάζουμε το
μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή μια φόρμα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να
κρυώσει.
Λιώνουμε
σε μπεν μαρί την κουβερτούρα προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για
να ενωθούν. Περιχύνουμε με το γλάσο το κέικ προσέχοντας να το καλύψει παντού.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου