Υλικά
½
κιλό κιμά, ανάμεικτο, (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
1
κρεμμύδι, τριμμένο
¼ λίτρο γάλα
1
αυγό
2
φέτες ψωμί, μουλιασμένο και στυμμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
λευκό
πιπέρι
ελαιόλαδο
για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί, το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο,
αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει το μείγμα μας πιο αφράτο.
Αφήνουμε
το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε
τους κεφτέδες στρογγυλούς, τους βάζουμε σε ένα ελαφρά υγρό πιάτο, τους
τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και μόλις
πάρουν χρώμα στο εξωτερικό τους, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να
μαγειρευτούν σωστά και στο εσωτερικό.
Τους
βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Στη
Σουηδία σερβίρουν τα κεφτεδάκια με μια πλούσια σάλτσα ή
ζωμό,
πουρέ πατάτας και lingonberries (είδος βατόμουρου).
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου