Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


Υλικά

1 ½ κιλό χοιρινό, σε μικρά κομμάτια
4 μελιτζάνες τσακωνικές
6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι το ξυλάκι της κανέλας δυο φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρά κομμάτια, τις βάζουμε σε ταψί, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Όταν βράσει το κρέας προσθέτουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου