Υλικά
½
κιλό φύλλο σφολιάτα
200
γραμμάρια κασέρι, τριμμένο
200
γραμμάρια γραβιέρα, τριμμένη
2
κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
10
φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
3
κουτ. σούπας βούτυρο
4
κρόκους αυγών
¼
κιλού κρέμα γάλακτος
½
φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι
Εκτέλεση
Στρώνουμε
το ένα φύλλο σφολιάτας ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα ενός
πυρίμαχου σκεύους.
Σε
αντικολλητικό τηγάνι με το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν,
προσθέτουμε το μπέικον και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1-2 λεπτά, αποσύρουμε
από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε
ένα μπολ κτυπάμε με το σύρμα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους αυγών,
αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε
στο μπολ το μείγμα του κρεμμυδιού, το μπέικον και τα τριμμένα τυριά και
ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε πάνω στη σφολιάτα το μείγμα με τα τυριά, το
μπέικον και τα κρεμμύδια, σκεπάζουμε το
άλλο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40, η μέχρι να ροδίσει η
σφολιάτα και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου